Solåkrabyn söker föreståndare/sjuksköterska till två gruppbostäder på Selaön i Stallarholmen

Solåkrabyn är en ideell förening som erbjuder vuxna med funktionshinder enligt LSS en individanpassad livs- och arbetsgemenskap i nära anknytning till samhället och dess normer. Genom ett personligt anpassat boende i grupp eller i egen lägenhet – på landet eller i tätort – erbjuds goda möjligheter till utveckling och trygghet.
Rätten till ett meningsfullt arbete och identitetsstärkande sysselsättning ingår som en viktig princip i Solåkrabyns verksamheter. Individuellt anpassade uppgifter i arbete och terapi, kompletterar boendets sociala inverkan.
Arbetet som föreståndare medför att, enligt LSS, ansvara för att boende får stöd och service i överensstämmelse med gällande lagstiftning och arbetsinstruktioner samt verka för och implementera Solåkrabyns kärnvärden i det socialterapeutiska arbetet.
Som föreståndare ingår medarbetaransvar och arbetsledning, administrativa uppgifter såsom social dokumentation och schemaläggning, ansvar för uppföljning, kvalitetssäkring och vidareutveckling av arbetet.
Vi söker dig som är lyhörd, kreativ, nyfiken, kommunikativ, stresstålig och strukturerad. Vi ställer höga krav på att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete, att skapa relationer med boende, anhöriga och medarbetare. Du bör kunna arbeta självständigt och samarbeta i team. Erfarenhet av arbete inom omsorgsverksamhet är meriterande.
Kvalifikationer: Högskoleutbildning inriktning Socionom / Sjuksköterska / Beteendevetare, B-körkort, behärska svenska i tal och skrift på grund av mycket dokumentation och kommunikation. Du har god kunskap om LSS samt tillhörande lagstiftning.
Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare / Heltid, 39,5 timmar/vecka
Lön
Avtalsenlig lön.
Ansökan
Ansök via e-post till: ann-catrin.johansson@solakrabyn.se
Sista ansökningsdag: 15 september 2022.
(Intervjuer sker löpande och platsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag)
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Kontaktpersoner
Charlotte Frenker, biträdande verksamhetschef. Tel: 076 760 60 97
Jenny Lundqvist, verksamhetschef. Tel: 076 146 64 54

 

www.solakrabyn.se