(Tjänsten är tillsatt)

AB Citronen söker föreståndare till tre gruppbostäder i Södertälje
AB Citronen är en del av Föreningen Solåkrabyn som är en idéburen verksamhet utan vinstsyfte vars ledord är meningsfullt liv i gemenskap
Solåkrabyn är en ideell förening som erbjuder vuxna med funktionshinder enligt LSS en individanpassad livs- och arbetsgemenskap i nära anknytning till samhället och dess normer. Genom ett personligt anpassad boende i grupp eller i egen lägenhet – på landet eller i tätort – erbjuds goda möjligheter till utveckling och trygghet.
Hos oss finns en arbetsmiljö med gemenskap och chansen att i möten med andra utvecklas i ett ömsesidigt lärande, i kunskap och som människa. Solåkrabyn är en ideell förening som har socialterapeutisk LSS verksamhet för vuxna i Järna, Mölnbo och på Selaön i Stallarholmen.
Arbetet som föreståndare medför att, enligt LSS, ansvara för att boende får stöd och service i överensstämmelse med gällande lagstiftning och arbetsinstruktioner. Att verka för och implementera AB Citronen och Solåkrabyns kärnvärden i det socialterapeutiska arbetet.
Som föreståndare ingår medarbetaransvar och arbetsledning, administrativa uppgifter såsom social dokumentation och schemaläggning, ansvar för uppföljning, kvalitetssäkring och vidareutveckling av arbetet.

 

Låter det intressant? Läs mer om vem vi söker nedan!
Vi söker dig som är lyhörd, kreativ, nyfiken, kommunikativ, stresstålig och strukturerad. Vi ställer höga krav på att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete, att skapa relationer med boende, anhöriga och medarbetare. Du bör kunna arbeta självständigt och samarbeta i team. Erfarenhet av arbete inom omsorgsverksamhet är meriterande.
Kvalifikationer: Högskoleutbildning inriktning Socionom / Sjuksköterska / Beteendevetare, B-körkort, behärska svenska i tal och skrift på grund av mycket dokumentation och kommunikation. Du har god kunskap om LSS samt tillhörande lagstiftning.
Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare / Heltid, 39,5 timmar/vecka
Lön
Avtalsenlig lön.
Ansökan
Sista ansökningsdag: 6 mars 2022
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Vi tar emot ansökan via e-post: per-arne.fijal@solakrabyn.se
Kontaktpersoner
Lena Dahlberg, föreståndare. Tel: 070 7556550
Per-Arne Fijal, ledningsstöd. Tel: 070 2300742
www.solakrabyn.se