Verksamheten Påtåren är en social mötesplats för de äldre och andra som trivs bäst med en lugnare dag. Tanken är att det ska vara en livets påtår. Det innebär att Påtåren ska vara något som förgyller ens tid även om man inte orkar arbeta längre. En plats för lugn och skapande efter varje persons intresse. Det ska också vara en plats för människans alla sinnen.

Det finns inga måste under dagen. Alla som kommer till Påtåren är där på sina villkor.

På Påtåren finns flera olika sysselsättningar. man bakar och målar vått i vått. Högläsning och promenader är viktigt. När vädret tillåter blir det fika utomhus och mer av att vistas i naturen, som att gå ut och plocka blommor. Eurytmi i grupp eller enskilt erbjuds en eftermiddag i veckan.

 

På tisdagar brukar det komma en gäst. Gästerna berättar om sitt livs biografi eller om något intresse de har. Det händer också att gästen är duktigt på att spela och sjunga och då blir det musik.

På fredagar är det sånggemenskap. Då kommer de som vill från alla andra dagliga verksamheter på byn och sjunger tillsammans med oss på Påtåren.

En gång i månaden kommer kyrkan på besök. Då kommer det en präst, en kantor och en diakon. Tillsammans med vännerna på Påtåren pratas det bland annat om svåra ämnen som sorg, men också om berättelser från kyrkoåret. Till sist blir det musikstund med ”önskepsalmer”.

<strong>Verkstadsansvarig</strong>
Anette Kax
08-551 53624